Zondag 10 juli 3e divisie Noord | Utrecht

Na een propvol sportweekend kunnen we nagenieten van de prestaties van Dumoulin, Verstappen, onze gouden sprintkoninginnen en niettemin Triteam Groningen 5. Afgelopen weekend stond er echter alleen voor de 3e divisie een wedstrijd op het programma.

In het zonnige en warme Utrecht kwamen zowel Noord als Zuid strijden voor de podiumplekken. De wedstrijd bestond uit 750 meter zwemmen(uiteindelijk langer; 850m), 22 kilometer fietsen en 5 km hardlopen. Net als in Stiens stonden Bram, Peter (beide Tritanen) en Alnout aan de basis van Triteam Groningen 5. Jesse die na een reeks van triathlons met als afsluiter Holten zijn verdiende rust pakte maakte plaats voor Taco. Taco deed ook al zeer verdienstelijk mee aan de eerste natte en besneeuwde wedstrijd in Amsterdam (Mirandabad) dit seizoen.

Rond 11.00 uur stonden we bijna allemaal in de wisselzone. Peter houdt namelijk van de snelle wissel alvorens de wedstrijd aanvangt en was daarom iets later. Om 11.30 uur klonk het startschot voor de 3e divisie Noord. Bram lag de eerste meters in de voeten van Alnout en nam vervolgens de leiding over en kwam als 39e uit het water met Alnout op zijn hielen. Peter die al warm was gelopen zat er ook goed bij en kwam als derde van het team uit het water. Taco die zich mentaal aan het klaarstomen was op de inhaalrace kwam als vierde uit het water.

Na een snelle wissel lag Bram op koers om net als in Stiens zich tijdens het fietsonderdeel naar de voorhoede te rijden. Echter had hij niet dezelfde benen en lag het niveau iets hoger dan in Stiens. Alnout wist zijn positie in het midden van het veld te handhaven en Peter zakte tijdens het fietsen iets terug. Taco met een 10e tijd was verwoestend bezig en had Peter de eerste ronde al te pakken en knalde de tweede ronde op de laatste kilometers Alnout ook nog voorbij.
Na wederom een snelle wissel begon Bram als eerste van het team met het looponderdeel. Op dat moment was al duidelijk dat de afstand naar de voorhoede zelfs met een 6e looptijd niet meer haalbaar was. Bram kwam uiteindelijk als 11e over de finish. Taco die ook nog goede benen had tijdens het lopen continueerde zijn inhaalslag en met een 22e looptijd kwam hij als 27e over de finish. Alnout en Peter hadden het aanzienlijk zwaarder tijdens het lopen. Alnout kwam als 74e over de streep en Peter als 99e. Ondanks het sterke veld eindigde het team op een mooie 10e plek. Kortom een mooie prestatie en een sportweekend om nog even van na te genieten.

 

Triteam Groningen 5