Triteam Runnersworld Groningen presteert naar behoren in Veenendaal

Op zaterdag 23 augustus stond de 4e wedstrijd uit de Lotto Eredivisie Triathlon op het programma; de Twinfield Triathlon in Veenendaal, een wedstrijd over de Olympische afstand. Zowel de dames- als de herenselectie van Triteam Runnersworld Groningen had te maken met personele problemen, waardoor er niet in de sterkste opstelling gestart kon worden. Desalniettemin hielden beide teams zich goed staande in het sterk bezette deelnemersveld.

De Groningse dames, voorafgaand aan deze wedstrijd nog op een gedeelde 2e plaats met de dames van het Trivio Long Distance Team, verschenen aan de start met Esther de Vries, Lizette van der Vegt, Martine Bruinsma en Carin Ceelaert.
Na een snelle zwemstart, zakte Martine iets terug in het veld, maar kwam wel als eerste Groningse uit het water. Zij kwam terecht in de 2e grote fietsgroep, die al snel samensmolt met fietsgroep 1, achter de 2 koplopers Hanneke de Boer en Sarissa de Vries. Daarachter vonden Lizette en Esther zich in kleine fietsgroep en Carin zat in een groep daarachter. Lizette wist nog flink naar voren te lopen en kwam als eerste Groningse over de streep, met kort daarachter Martine en Esther (plek 15, 16 en 17). Even daarachter finishte Carin als 22e. De overwinning was voor de Belgische Joke Coysman van het Trivio Long Distance Team.
Het Trivio Long Distance Team deed goede zaken want zij pakten ook als team de dagoverwinning. Daarmee hebben zij hun 2e plaats verstevigd, die zij nu alleen in handen hebben. De dames van Hellas uit Utrecht gaan nog steeds aan de leiding in klassement. Zij werden 2e in het dagklassement, voor de dames van De Dolfijn uit Amsterdam en Triteam Runnersworld Groningen. Het fusieteam uit Groningen staat nu op de 3e plaats in het klassement, met goede uitzicht op het podium in het eindklassement.

Het herenteam bestond uit Henk-Jan Dolsma, Cesar Beilo, Tim Stoffelsma en Erik Schröder, die op het laatste moment als vervanger voor Jacob Veenstra werd opgeroepen. En Erik liet zich weer goed van voren zien door als eerste uit het water te komen en zich vervolgens uitstekend staande te houden in de eerste fietsgroep. Henk-Jan en Cesar zaten samen in de 3e fietsgroep en Tim zat in een groep daarachter. Na een zwaar looponderdeel eindigden alle heren in de middenmoot, maar als team werd een keurige 12e plaats behaald. Hierdoor vinden we de heren van Triteam Runnersworld Groningen terug op de 14e plaats in de tussenstand van de Eredivisie.
Ook bij de heren was er Belgische overwinning. Stijn Goris van ProTriathlon was Bas Diederen van Team4Talent te snel af. In het teamklassement was wederom Team4Talent het sterkste en daarmee stevenen zij af op hun derde landkampioenschap op rij.

Dames:
15. Lizette van der Vegt (Triteam Runnersworld Groningen) 2:07:55
16. Martine Bruinsma (Triteam Runnersworld Groningen) 2:08:17
17. Esther de Vries (Triteam Runnersworld Groningen) 2:09:06
22. Carin Ceelaert (Triteam Runnersworld Groningen) 2:16:12

Heren:
33. Henk-Jan Dolsma (Triteam Runnersworld Groningen) 1:53:27
43. Cesar Beilo (Triteam Runnersworld Groningen) 1:55:17
49. Erik Schröder (Triteam Runnersworld Groningen) 1:56:28
61. Tim Stoffelsma (Triteam Runnersworld Groningen) 1:59:39

Klik hier voor de volledige uitslag

Klik hier voor de nieuwe tussenstand

Klik hier voor het videoverslag

Klik hier voor foto’s

Foto top: Sonja Jaarsveld