Nu hebben we alle treetjes gehad – 1e divisie dames in Stiens

IMG_8834
De derde divisiewedstrijd alweer, voor de dames en heren van de eerste divisie. Na de successen in Enschede en Almere waren de verwachtingen hoog, en hoopten Anouk, Franciska, Margot en Nicole de eer van het team hoog te kunnen houden in Friesland. Op zaterdag 25 juni was het gezellige Stiens het strijdtoneel voor de volgende wedstrijd, en stond er wederom een stayer-sprint op het programma.
Het zwemparcours was aangepast t.o.v. eerdere edities, dus dit maal geen heen-en-weer maar een lusje door de woonwijk. Anouk zwom het hardst en kwam na 800m als eerste het water uit. Franciska volgde niet veel later, en nog een half minuutje later was ook Margot in de wisselzone, op de voet gevolgd door Nicole.
Franciska kon al snel naar de kopgroep toefietsen, en ook Anouk zat in een geschikt groepje. Margot en Nicole reden mooi kop over kop van groepje naar groepje samen met een sterke dame van de Boks en de uiteindelijke winnares, en zij konden na ruim 2 rondjes (van de 3) ook aansluiten bij de kopgroep. Anouk werd geplaagd door misselijkheid en kon daardoor helaas niet aanhaken bij de andere dames.
Voor in het peloton reden Nicole, Franciska en Margot de wisselzone in. Margot had de vlotste wissel en snelde rap het loopparcours op voor de andere dames, en op plaats 7, 8 en 9 begonnen de Triteam-dames mooi dicht op elkaar aan het looponderdeel.
Margot zette meteen de turbo aan en liep goed mee in de voorhoede. Franciska en Nicole begonnen samen met lopen maar Franciska moest halverwege het eerste rondje een gaatje laten vallen, het vele kopwerk op de fiets had toch zijn tol geëist. Anouk kon ondanks de fysieke ellende nog sterk lopen, maar voor iedereen was het lopen zwaar.
Met plaats 5, 11, 21 en 28 (Margot-Nicole-Franciska-Anouk) werd de derde plek veiliggesteld, waardoor alle treetjes van het podium nu betreden zijn in de drie divisiewedstrijden. Daardoor staat Hellas nu héél dichtbij in het totaalklassement, maar werd de eerste plaats van de Triteam-dames wel behouden.
Komend weekend staat alweer de volgende wedstrijd op het programma voor de 1e divisie, waar het langere duur-vermogen op de proef wordt gesteld in de OD van Holten. Hopelijk daar opnieuw  een podiumplek, maar dan toch liefst weer die in het midden!

Nicole
IMG_8852 IMG_8853IMG_8850 IMG_8855