Herstart in Stiens

GOPR3115

Zaterdag 25 Juni, daar waar onze collega’s uit de tweede divisie het seizoen er bijna op hebben zitten met nu nog één wedstrijd te gaan hebben, is dit voor ons de herstart van het seizoen met de tweede wedstrijd.

Een kleine terug blik naar de vorige wedstrijd, deze was zondag 24 April, in het Mirandabad (te Amsterdam) in wat winterse omstandigheden. Zo was er nog de natte sneeuw op weg naar de wedstrijd. Aan de start van de wedstrijd verschenen Bram, Taco en Jesse en Gert Jan. Voor Bram, Taco en Jesse was dit hun divisie debuut. Deze eerste wedstrijd was net als voor alle divisies een team wedstrijd. De wedstrijd staat ook wel bekend als de duwathlon voor Jesse. Dit was voor ons een zware wedstrijd waar we uiteindelijk als 25e van de 31 teams zijn geëindigd.

Dat was twee maanden geleden. Nu was de herstart van ons seizoen bij de Powerbar Triatlon Friesland in Stiens. De mannen die aan de start verschenen in Stiens waren Bram, Jesse, Alnout en Peter die zijn divisie debuut in deze wedstrijd heeft gemaakt.  De wedstrijd bestond uit 850 meter zwemmen, 18,5 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen.

Bij  de start van het zwemmen was de  startlijn iets (ongeveer 100m, vandaar 850 meter in plaats van 750 meter) naar achteren gelegd om er voor te zorgen dat er al enige  ruimte was in de eerste bocht en er niet 120+ triatleten tegelijkertijd doorheen moesten. Ondanks dat de start is verlegd bleef toch het gevoel van in een wasmachine te zitten voor een behoorlijk aantal meters. Na het zwemmen bleek dat Alnout de snelste zwemmer van het team was en lag op dat moment op een 47e plaats. Na wat problemen in de wisselzone te hebben gehad kwam Bram als tweede van het team uit de wisselzone op een kleine minuut van Alnout, op dat moment op een 66e plaats. Daarachter kwamen Peter en Jesse uit het water.

Bij het fietsen blijven de posities voor Jesse, Peter en Alnout ongeveer gelijk met hoe ze uit het water zijn gekomen. Bram is aan een echte opmars begonnen. Na de drie ronden over het fietsparcours te hebben geracet zijn er 49 mensen ingehaald en ligt nu 17e.

Het laatste onderdeel wist Bram nog eens 12 mensen in te halen en werd uiteindelijk 5e. Volgende keer zonder problemen op het podium? Peter, Jesse en Alnout hadden het duidelijk iets moeilijker en zat er niet een dergelijke inhaalrace in. Peter en Jesse kwamen in de laatste ronde nog vlak bij elkaar en hebben in de laatste honderden meters nog beslist wie derde en vierde in het team zijn geworden. Peter heeft deze sprint uiteindelijk gewonnen. Alnout werd uiteindelijk 72e, Peter 99e en Jesse 100e. Als team laten we een voorzichtige vooruitgang zien en zijn we als 21e geklasseerd. Dit is tevens onze plek in de tussenstand. Op naar de volgende wedstrijd in Utrecht.