Dames Triteam Groningen domineren in 1ste Divisie

Een nieuw team, waarvan alleen Anne Hobbelt vorig jaar aan de start stond, vertrekt Triteam Groningen richting Enschede. Anne Hobbelt, Margot Reinders, Nicole Clerx en Franciska Schutter zullen voor de 1e divisie hun debuut maken. Vaak samen trainen en goede communicatie is hun geheime wapen en dat laten ze zien.

Om 10.25 is de aftrap voor Anne bij de ochtendserie. Met haar snelle benen rent ze zich naar de 1e plek toe, gevolgd door Margot, zij wordt 2e. Franciska eindigt op de 3e plek en Nicole wordt 6e. Een podium vol Triteam Groningen en een voorsprong van bijna twee minuten voor de middagserie.

Om 16.00 zullen ze in de middagserie het verschil moeten maken. De spanning stijgt naar mate het vier uur wordt. Rustig beginnen met zwemmen, hard fietsen en hopelijke gezamenlijk uitlopen. Dat is het plan.

475 meter zwemmen, met het doel om onder de 9 minuten te blijven. Franciska op kop, Nicole in haar benen en Anne die af en toe een duwtje krijgt van Margot. Rechts van de baan zwemt Hellas, iets harder, maar het verschil is nihil. Links staat het publiek ze aan te moedigen. Na 8.20 min. verlaten ze het bad en rennen ze door de wisselzone naar hun fietsen.

podiumvEn daar maken ze het verschil. De dames racen kop over kop over de weg en vergroten de voorsprong op de nr.2. Na 29 min komen ze van de fiets af en moeten ze nog de laatste 5 kilometer. Van het publiek krijgen ze te horen dat ze 4 minuten verschil hebben, waardoor de keuze snel is gemaakt: samen finishen. Met Nicole en Margot voorop en Anne die Franciska duwt lopen de vrouwen richting de finish. Met een eindtijd onder het uur domineren de dames het veld en laten ze de andere teams ver achter zich.