Dames 1ste divisie racen door!

5 juni was het aan de dames eerste divisie de taak om de eerste plaats te behouden. Anouk, Margot, Franciska en Elsemieke stonden om 15.30 klaar om in Almere te racen. De dames sloegen zich goed door de golven heen en kwamen mooi twee aan twee het water uit. Anouk als eerste, gevolgd door Margot en niet veel later Elsemieke, gevolgd door Franciska. Een perfecte uitkomst wat het fietsen betreft. Anouk en Margot konden goed met een groep meefietsen. Elsemieke en Franciska fietsten kop over kop iedereen voorbij om zich zo bij de andere teamgenoten aan te sluiten. Met nog 5 km te gaan pikten ze Anouk en Margot op uit het peloton om zo met z’n vieren te ontsnappen en over de dijk terug naar het parc fermé te rijden. Met z’n vieren reden ze parc fermé binnen, waarbij het duidelijk was dat Triteam Groningen elkaar op de fiets weer had gevonden.

Na een snelle wissel begonnen de dames aan het loop onderdeel. Stukjes mul zand en stukken onverhard kon ze niet tegenhouden om hun hard door te lopen en hun plek vast te houden. Anouk finishte als 7e vrouw. Gevolgd door Margot, zij werd 9e. 10 seconden daarna finishte Franciska als 10e vrouw. Elsemieke finishte na een sterke loop als 18e vrouw en liet hiermee zien dat zij als 2e divisie dame prima stand kan houden in de 1e divisie.

Deze uitslagen waren goed voor een 2e plaats in Almere Duin en daarmee behouden de dames de 1e plek in de tussenstand. Een fantastische race, nu op naar Stiens.image1