2e divisie dames: van koud naar heet, van 2e plek naar weer een 2e plek

Zaterdag 5juni 2016. De 2e wedstrijd voor de 2e divisie en wij zijn er klaar voor.

vlnr: Lilian van Stratum, Karla Schipper, Jorinde van der Laan en Kalziena Politiek

vlnr: Lilian van Stratum, Karla Schipper, Jorinde van der Laan en Kalziena Politiek

Een heerlijke lente dag met veel zon en een temperatuur ruim boven de 20 graden. Iets heel anders dan in Arnhem tijdens de team triathlon waar we zelfs met een jas aan moesten fietsen. Maar hier kunnen we ook aan wennen. Let the sun shine, wij ‘shinen’ ook.

In Amsterdam aangekomen, meldden Karla, Klaziena, Lilian en Jorinde zich bij de inschrijving. We waren er klaar voor. 750m zwemmen in de Sloterparkplas, 20km fietsen met vele 180graden bochten en 2x heen en weer lopen langs de plas.

Het was een grote wedstrijd met veel startseries. Gelukkig was het parc fermee ruim van opzet, genoeg ruimte om je fiets op te hangen en je spullen kwijt te kunnen.
Het parcours werd besproken en bekeken. Waar zijn de in- en uitgangen, hoe wordt er precies gezwommen etc.? Vanwege de warmte wachtten we lang met het aantrekken van de wetsuits. Weinig tijd om in te zwemmen, want de start van de 2e divisie heren was een paar minuten voor de dames.

De race begint: helemaal links gingen Karla en Jorinde al bezetenen het water in, dolfijnen een paar keer en beginnen met zwemmen. Een prima start want heel even liggen ze vooraan in de race! Na 750m kwam Jorinde als eerste van het team uit het water (5e overall) met kort daar achter Klaziena. Daarachter Lilian en Karla kwam in de middenmoot uit het water. Het was een aardig lang stuk rennen naar de fietsen, toch maar zo snel mogelijk het pak uit. Toen het fietsen, zeker niet ons minste onderdeel met vele bochten. We hebben er goed op getraind. Karla sprint als een malle op de fiets en haalt in totaal 15dames in!
Na het fietsen liggen we redelijk dicht bij elkaar. Jorinde was na het fietsen 3e, Karla 11e, Lilian 21 en Klaziena 24e.  Toen het laatste onderdeel, lopen langs de warme waterkant. Er is maar 1 waterpost, maar voor 5km zou het te doen moeten zijn. Helaas zagen we wel mensen veel problemen hebben met de warmte, maar wij niet. Jorinde zag verschillende dames haar inhalen en hoopt stiekem nog bij de eerste 10 te eindigen. In de rondes zag ze de dames lopen. Blijven aanmoedigen! In de tweede ronde lopen zag Jorinde dat Karla, Klaziena en Lilian bij elkaar lopen. En ze kwamen een klein stukje dichter bij Jorinde. De laatste meters waren in zicht. Jorinde kwam als 9e over de finish, Klaziena als 17e, Lilian als 18e en Karla als 19e. Wat zijn weer bizar dicht bijelkaar gefinisht!

Er ware verschillende dames voor ons en tussen ons gefinisht,  we wisten niet of we in de prijzen waren gevallen. Dan de verlossende woorden van de speaker. Triteam Groningen 3 mocht nog even blijven hangen in de finish zone want we hadden een podium plek gehaald. We waren weer door het dolle heen. We hebben het weer geflikt! Met precies hetzelfde aantal punten als Aloha uit Enschede stonden we op een gedeelde tweede plek. Hellas 3 uit Utrecht stond weer op 1.

De volgende wedstrijd is een thuiswedstrijd. Hopelijk staan we weer op het podium, want niets is mooier dan podium pakken in je eigen woonplaats. Nog anderhalf week met goed eten, slapen, samen trainen en genieten. Dan moet het goed komen. Dan gaan we weer ‘shinen and ass kicken!’ – Jorinde van der Laan