Zusjes Van der Vegt stappen uit Triteam Groningen

Lizette en Marieke van der Vegt maken vanaf heden geen deel meer uit van Triteam Groningen. De visie op het technische beleid met betrekking tot Triteam Groningen, van de zusjes Van der Vegt en die van de verenigingen GVAV Triathlon en GSTV Tritanium, liggen te ver uiteen. Het is niet gelukt deze visies te verenigen waardoor Lizette en Marieke hebben besloten niet te zullen  starten voor Triteam Groningen in de Eredivisie.

Triteam Groningen is een samenwerking tussen de Groningse triathlonverenigingen GVAV Triathlon en GSTV Tritanium. De samenwerking is ontstaan uit de behoefte om de krachten de bundelen en onder andere samen te gaan trainen. Daarnaast worden er extra faciliteiten gecreëerd rondom het fusieteam. Hierdoor ontstaat er een brede basis wat zal leiden tot een hoger niveau. Er wordt hard gewerkt om Groningen op termijn als triathlonbolwerk op de kaart te zetten. Het beleid rondom Triteam Groningen is hierop gericht.

De teamleiding van Triteam Groningen is teleurgesteld over de beslissing van Lizette en Marieke om uit het team te stappen. Er wordt op dit moment hard gewerkt om de damesselectie aan te vullen, om met een zo sterk mogelijk team te starten tijdens de wedstrijden van de Eredivisie.