Wedstrijdverslag Triteam Groningen heren 3

Een ruime maand na de openingswedstrijd in Arnhem is het showtime voor Triteam Groningen 3: drie wedstrijden binnen vier weekenden. Met een OD in Zeewolde en natuurlijk de ‘eigen’ Speedmansprint in het vooruitzicht moest er eerst in Amsterdam gestart worden; een sprintwedstrijd in het voorprogramma van de eredivisie. Het doel? Een beter resultaat dan de tiende plek uit de openingswedstrijd! Aanvankelijk zou de opstelling hetzelfde zijn als in Arnhem, maar helaas was Wouter z’n schouder nog niet weer wedstrijd klaar. Aan de start stonden dus Ben, Symen, Ruben en, geleend van het derde divisieteam, Bram.

Waar het eind april nog steenkoud was en er bij de wisselzone hesjes handschoenen klaar werden gelegd was het nu bloedheet en werd er fanatiek met zonnebrand gesmeerd. Geheel in deze zomerse sfeer werd er afgesproken dat de langzaamste wisselaar van vandaag een rondje ijs voor zijn rekening moest nemen. Als er nu nog niet genoeg motivatie was om hard te gaan…

Tijdens het zwemmen werden er door de heren mooie posities ingenomen: Symen zat in de kop van het veld, met iets meer dan een minuut voorsprong op Ben, waar Ruben dan weer vlak achter zat . Bram bleef wat achter in het zwemgeweld, maar voor zijn doen zwom hij een prima tijd.

Op het fietsparcours was lichte groepvorming haast onvermijdelijk in sommige delen van het veld. Een van de teams leek het zoveel te doen denken aan de teamwedstrijd van een maand terug dat er hier en daar wat kop-over-kopwerk en een paar duwtjes te spotten waren. Ben heeft nog geprobeerd de heren op het rechte pad te krijgen met een ferme tik op het achterwerk, maar het mocht niet baten.

Dit alles leek Bram weinig last te bezorgen: tijdens het fietsen had hij zowel Ruben als Ben ingehaald en op een handvol seconden van Symen dook hij de wisselzone in. Ben volgde op een seconde of 15, Ruben op een minuutje. Met iedereen zo dicht bij elkaar werd er druk over en weer aangemoedigd tijdens het lopen. Nou ja, ook weer niet te veel natuurlijk, want Symen wilde Ben wel achter zich houden. Bram had al in de wisselzone de eerste teamplek overgenomen en snelde bij het lopen naar een mooie eindklassering.

Aan de meet kon de balans worden opgemaakt: Bram legde beslag op de 15e plek, Symen en Ben werden respectievelijk 36e en 38e en Ruben finishte na een zwaar looponderdeel als 61e. De teamklassering? Wederom de 10e plek.. ’t kon minder. Maar misschien wel het beste nieuws van de dag: de langzaamste wisseltijd werd gedeeld door Ruben en Symen… dubbel ijs dus! Op naar de Speedman!