Verslag Finale wedstrijd mannen 1e divisie

13 augustus was het voor de 1e divisie alweer tijd voor de laatste wedstrijd van het seizoen: de teamrelay in Leiderdorp. Berry, Niels, Thijs en Bram zouden over 300m zwemmen, 5,3 km fietsen en 2 km lopen alles op alles zetten om een goed resultaat neer te zetten en nog naar de 5e plek in het klassement te klimmen. Hiervoor moesten we teams als EdoSports en Unlimited achter ons zien te laten. Een zware, maar op voorhand zeker geen onmogelijke opgave.

Berry mocht het spits afbijten: nadat hij vlak voor de start nog even een korte sprint moest maken om z’n chip nog op te halen klonk de starthoorn. Berry zwom met de eersten mee, maar de gaten bleven klein en na T1 kon hij niet aanpikken bij de koplopers. Tijdens het looponderdeel bleek de concurrentie helaas sterker en Berry sloot zijn supersprint af op de laatste plaats in de race.

Tweede man Niels mocht dus aan de bak om het Triteam terug in de race te brengen. Dit deed hij met verve: met de 3e tijd van de dag zwom, fietste en liep hij meer dan de helft van het veld voorbij en wist hij Thijs op weg te sturen vanaf de zevende plaats in de wedstrijd. Als duatleet moest Thijs tijdens het zwemmen natuurlijk even door de zure appel heen bijten, maar eenmaal op de fiets kon hij aansluiten in een mooie groep die hij daarna aan gort kon lopen.

Bram kon door dit goede werk beginnen aan zijn supersprint op plek 5 in de race. Tijdens het zwemmen kon hij deze positie vasthouden, maar in T1 liep hij z’n fiets voorbij en raakte hij een plek en kostbare seconden kwijt. Op de fiets wist hij dit gat weer te dichten en klom hij zelfs nog naar plek 4 (met in de verte nog uitzicht op het podium), maar al in de eerste meters van het looponderdeel kreeg hij kramp. Hij zakte uiteindelijk terug naar de 8e plek, helaas niet genoeg om te stijgen naar plek 5 in de eindrangschikking. Maar ach, met plek 6 zijn we ook zeker tevreden. Op naar volgend seizoen!