Triteam Groningen IV stabiel in de 3e divisie

Op zondag 18 juni jl stond er een thuiswedstrijd op het programma voor Triteam Groningen IV, zijnde de Speedman. Na Arnhem op 30 april, de tweede wedstrijd van het seizoen. Dit keer geen team relay, maar een (individuele) wedstrijd over de Olympische Afstand. Blijft toch een prachtige benaming voor een kwart met verlengde zwemafstand. Extra hindernis tijdens het lopen betrof drie maal een beklimming van de Kardingebult, een mythische berg waar menig reputatie is gesneuveld of gezet.

Ten opzichte van de wedstrijd in Arhem (waar Gert Jan, Alnout, Rick en Alex waren gestart) had teamcaptain Gert Jan besloten het team op een tweetal plaatsen te wijzigen. Starters in Groningen waren: Alex, Rick, Ruben en Stephan.

Na een korte analyse van het parcours en omstandigheden werd er om 13:00 gestart onder tropische temperaturen. Ruben kon tijdens het zwemmen met de eerst groep mee, met vlak daarachter Rick en Alex. Stephan kwam als laatste van Triteam Groningen IV uit het water in een tijd en had daardoor een grote inhaalslag te maken.

Doordat er weinig wind stond kon er tijdens het fietsen behoorlijk worden doorgereden. Ruben wist zijn positie tijdens het fietsen behoorlijke te handhaven. Rick en Alex zakten noodgedwongen wat terug. Stephan was daarentegen begonnen aan de eerder genoemde inhaalslag. Tijdens de TII  voerde Ruben het Triteam gezelschap nog steeds aan, gevolgd door Stephan, Rick en Alex.

De warmte in combinatie met drie maal de Kardingebult maakten het lopen zwaar. Met name Ruben had het tijdens het lopen problemen en moest daardoor veel plaatsen inleveren.  Stephan kon ook tijdens het lopen nog een aantal extra plaatsen opschuiven. De andere twee mannen konden zich aardig handhaven. Na de 16e plek in Arnhem was nu plaats 17 ons deel. In dit seizoen waarin handhaving als doel was gesteld tot nog toe twee behoorlijk stabiele prestaties.

Tot slot, dank aan de organisatie en vrijwillgers, wat ons betreft was alles prima voor elkaar. Onze volgende wedstrijd zal plaastvinden op 9 juli in Utrecht. Tijdens deze team wedstrijd zal er normaal gesproken weer worden gestart in de ‘Arnhem-opstelling’