Summer Sunday in Almere 28 juni (verslag 2e divisie dames)

Afgelopen zondag was voor de 1e en 2e divisie de tweede divisiewedstrijd. Voor de eerste divisie een stayer-sprint, voor de 2e divisie een normale sprint. 750m in het IJmeer, 20km fietsen op de dijk en 5km hardlopen op een grotendeels verhard, maar warm parcours.

 

Voor ons team liep voor deze wedstrijd de voorbereiding ook weer anders dan gedacht. Een valpartij zorgde ervoor dat Marieke niet kon starten. Gelukkig konden we snel een vervanging regelen.

Zodoende gingen Nienke, Lilian, Karla en Jorinde richting Almere om daar te racen.  Het was een warme zonnige zondag en zelfs het water was 20 graden. Met twee goede zwemmers in het team verwachtte we dat Nienke en Jorinde voorin het veld het water uit zouden komen. Zo gezegd zo gedaan. Jorinde had een snelle wissel en zat als 2e dame op de fiets. Nienke zat daar kort achter.

 

Op de fiets ging het goed. We gingen hard. Karla had zelfs de 2e fietstijd van het hele veld en haalde daardoor vele dames in. Jorinde, Karla en Nienke gingen als top 10 deelnemers het looponderdeel in. De warmte was pittig en op sommige plekken had het weg van een sauna. De organisatie had een 2e waterpost gemaakt, wat erg fijn was. Langs de kant stonden Marcel ten Wolde en Mathijs van Ark om te coachen en nog wat water aan te geven. Super fijn om ook door andere clubgenoten gecoacht en geholpen te worden.

Het lopen had een klein heen en weer stuk waardoor de Karla, Nienke en Jorinde elkaar tegen kwamen. Er werd kort wat naar elkaar geschreeuwd om te motiveren. Lilian kwam daar vlak achter, echter zij verzwikte de tweede ronde haar enkel waardoor ze de aansluiting met de bovenste top niet kon halen. Jorinde kwam als snelste van het team over de finish, op plaats 4. Met een mooie eindsprint werd Karla 6e, Nienke 8e en Lilian werd uiteindelijk 31e. Helaas had het team van Weesp erg snelle dames ingezet die het nog beter deden dan wij en werden daarmee het snelste team. Daarna kwamen wij met een prachtige 2e plek. Heel mooi om te zien dat we met drie dames in de top-10 eindigen. Het geeft vertrouwen en motivatie om nog harder te trainen, zodat de volgende wedstrijden ook zo goed gaan.

In het tussenklassement staan wij nog steeds eerste.

 

De volgende wedstrijd is eind juni, een OD in Zeewolde. Hier hebben we het vorig jaar goed gedaan en we hopen dat we die lijn vast kunnen houden. We gaan nog even goed in training om hier weer te racen als een malle.

 

Uitslag 2e divisie dames

 

Foto’s van de 1e en 2e divisie tijdens de Almere duin triathlon: EricTriouFotografie