Shine and kick ass in eigen huis

Vandaag een thuiswedstrijd voor de tweede divisie dames en heren. De Speedman is het decor voor een sprint wedstrijd.  De wedstrijd is groter geworden, met een goed aantal jeugd atleten aan de start, een NSK, een 1/8e en een 1/4e triathlon. Wow wat een goede opzet.

Elsemieke Stokman, Lilian van Stratum, Nicole Clerx en Jorinde van der Laan proberen weer het podium te halen. Vandaag hebben we Nicole Clerx ‘geleend’ om bij ons mee te doen. Wegens een blessure, een weekend weg en een deelname aan een halve triathlon de dag ervoor moesten we buiten ons eigen divisie team zoeken naar een waardige vervanger. En die hadden we snel gevonden.

Er werd om 12uur verzameld bij de inschrijving. Iedereen fris, fruitig en vet veel zin om te ‘knalle als een malle’, want tja een thuiswedstrijd dat zou toch dat beetje extra moeten geven? Een plaats op het podium zou wel heel mooi zijn. Maar gezien de inschrijving kon dat nog wel eens lastig worden.

Met veel gezonde spanning stonden we aan de start. Deze keer geen bliksemstart zoals in Amsterdam, maar toch mogen we niet klagen. Jorinde in de voorhoede, maar moest de kopgroep laten lopen. Elsemieke had een goede zwemtijd en zat vlak achter Jorinde. Nicole en Lilian zaten ook dicht bij elkaar met het zwemmen. Omdat het best een eind lopen was naar de fietsen, hebben de meesten van ons zsm het wetsuit uitgetrokken. Het resulteerde wel in de 1 t/m 4e wisseltijd!

Toen het fietsen. Door het bekende rondje, met redelijk wat wind. We zijn het gewend. Elsemieke knalt als een gek en pakt snel de koppositie in de wedstrijd. Jorinde daar achter. Na ongeveer 15km komt Nicole als een snelheidsduivel onder luide aanmoedigingen Jorinde voorbij rijden. Er komt nog 1 dame die tussen ons in komt te rijden. Maar na het fietsen lagen deze dames eerste, tweede en vierde. Lilian zat daar wat verder achter, maar het lopen moest nog komen.

Wat geweldig, Nicole en Elsemieke stampen door naar een 1e en 2e plek bij de dames. Maar daarna werd het spannend. Hoever zitten Jorinde en Lilian er achter. Hoeveel dames komen er nog tussen. Jorinde ziet de een na de andere dame haar inhalen. Het frustreerde enorm, het tempo van die dames was te hoog om aan te haken. Bij het stukje heen en weer parcours waren er aanmoedigingen van teamgenoten en langs de kant hoorden we ook geschreeuw. Elke aanmoediging was weer een klein duwtje in de rug. Coach Marcel ter Wolde stond ook langs het loopparcours op ongeveer 2/3. Er werd duidelijk gemaakt dat Jorinde niet veel meer mocht verliezen, want het podium en zelfs de hoogste trede waren in zicht. Wat een spanning! Nog een paar honderd meter voor de finish hoort Jorinde weer voetstappen, weer in een hoog tempo. ‘Kak’ was de gedachte van Jorinde niet redden, dat tempo is echt hoog. Gelukkig zijn het twee heren. De hete adem van andere dames bleef ze voelen in haar nek. Jorinde versnelt, een andere dame ook. Nog 100meter tot de finish, Jorinde en de dame van Utrecht sprinten er op los, Maar zodra Jorinde echt doorkreeg bijna voorbij gelopen te worden ging de turbo nog harder aan. Alle energie er uit! Gezien de vorige wedstrijd weten we hoe belangrijk het is om net dat ene puntje minder te hebben. Onder luide aanmoediging van clubgenoten, teamgenoten, familie en vrienden sprintte Jorinde naar het einde, de andere dame kon het niet bijbenen en werd gebroken. Nu Lilian nog zo snel mogelijk over de finish, want die laatste is in het punten systeem net zo belangrijk als de snelste. Ook voor haar een sprint naar de finish. De andere dames staan haar aan te moedigen. Moe en voldaan stonden we allemaal in het finish terrein, geen idee hoe we waren geëindigd.  We horen geruchten over een diskwalificatie van Twente. Een geduchte concurrent die het vandaag erg goed deed. Dat zou wel eens in ons voordeel kunnen zijn..
Pas bij de prijsuitreiking wisten we het zeker. Een welverdiende eerste plek! Geweldig. We hadden het misschien gehoopt, maar zeker niet gedacht Hellas wordt tweede en TVA Almere derde. Twente met inderdaad een DQ en zakken daarom naar een 7e plek.

Volgende week staat de OD in Zeewolde op het programma. Zonder Nicole maar met Karla weer terug in het team. Wij hebben er zin in.

Lilian op de KardingebergKunnen die glimlachen nog breder??Een hele mooie finish voor Elsemieke Jorinde goed uit het water Zoef Zoef Nicole