Samenwerking Groningse triathlonverenigingen

In 2013 zal er een samenwerking starten tussen de Groningse triathlonverenigingen GVAV Triathlon en GSTV Tritanium. In de Eredivisie Triathlon zal zowel bij de dames als bij de heren gestart worden met een fusieteam: GVAV/Tritanium Groningen; Triteam Groningen.
Al een langere tijd bestond er de behoefte om samen te werken in de vorm van gezamenlijke trainingen. Daarom is besloten om, als voorbereiding op het wedstrijdseizoen van 2013, gezamenlijke trainingen te organiseren. Naast het het besluit om samen te trainen, hebben een aantal atleten aangegeven dat er ook richting de Eredivisie Triathlon een samenwerking gestart zou moeten worden. Na enig overleg is daarom besloten om zowel bij de dames als bij de heren een fusieteam in de schrijven: GVAV/Tritanium Groningen.

Door een samenwerking tussen de verenigingen zal er een bredere basis ontstaan voor de Eredivisieteams. Meer onderlinge concurrentie zal leiden tot een hoger niveau. Daarnaast zullen er extra faciliteiten beschikbaar komen en zal er worden gewerkt aan een professionele uitstraling van de teams, zoals een kledingpakket, website en social media. Ook zal er worden bekeken hoe de pers en sponsoren benaderd kunnen worden voor deze teams. Vanuit beide verenigingen zal er een coordinator worden aangesteld die, samen met de atleten, het reilen en zeilen rondom de teams op zich zullen nemen.
De verenigingen hebben besloten dat deze samenwerking, met oog op nu en op de toekomst, de beste stap is voor de atleten en de triathlon in Groningen. Op de lange termijn kan Groningen weer op de kaart worden gezet als triathlonbolwerk.

Door deze samenwerking zal het damesteam een team worden om serieus rekening mee te houden. Het samenvoegen van de teams die vorig jaar 3e en 5e zijn geworden, zorgt ervoor dat dit team ook dit jaar weer een gooi zal doen naar een eindklassering op het podium. Ondanks het feit dat de concurrentie niet gering is, lijkt dit een realistische ambitie van de dames. Zeker gezien de dames die op dit moment voor dit team zijn geselecteerd: Martine Bruinsma, Marieke van der Vegt, Lizette van der Vegt, Esther de Vries, Danne Boterenbrood en Stefanie Bouma.
Bij de heren is de situatie iets anders. Het team van GVAV is vorig jaar gedegradeerd naar de 1e Divisie terwijl het team van Tritanium ternauwernood in de Eredivisie is gebleven. Het doel van de heren zal dan ook tenminste lijfsbehehoud zijn. Door de samenwerking moet dit zeker mogelijk zijn en wordt er zelfs gemikt op een top 10 klassering. Bij de heren geldt, nog meer als bij de dames, dat het per wedstrijd puzzelen wordt wie er zullen starten. Mede hierdoor is er (nog) niet een duidelijke selectie, echter is er wel een lijst met zo’n 10 atleten die hiervoor in aanmerking komen.
Voor beide teams geldt dat er gedurende het seizoen bekeken zal worden wie voor welke wedstrijd in aanmerking komt. Naast de individuele beschikbaarheid wordt rekening gehouden met de vorm van de atleten en de mate waarin een atleet tot zijn/haar recht komt op een bepaalde afstand.

Naast de fusieteams in de Eredivisie zullen er zowel van GVAV als van Tritanium een dames- en herenteam uitkomen in de 1e Divisie Triathlon.

combivlag

 

Leave a Reply