Podiumplek voor 4e divisie heren in Klazienaveen

Door: Gert Jan

Het duurt even maar dan mag je weer.  De eerste competitie wedstrijd voor de Pioneer 4eDivisie triathlon in 2021 is een feit!

Samen met Mathijs (geleend uit de eerste divisie), Ben (geleend uit de tweede divisie) en Jeroen waren wij de afvaardiging die zijn best mocht doen in Klazienaveen. Goed om te weten is dat het een vernieuwd parcours is op een bedrijven terrein ten noorden van Klazienaveen.  

Vanuit persoonlijk oogpunt was het na bijna twee jaren geen wedstrijd te hebben gedaan, weer even wennen aan de wedstrijdspanning. De meeste dingen zijn wel hetzelfde gebleven, zo gebeurde het zwemmen nog steeds in het water (al zat je nu niet onder het veen bij het uitkomen van het water).  Waarbij het dit keer een non-wetsuit wedstrijd was, want het water was warmer dan 22 graden. Stiekem bleek dit een voordeel voor ons aangezien we redelijk vooraan uit het water kwamen.

Vervolgens fietsen op een verkeersvrije racebaan, nou ja de tweede bocht kwam ik toch een Duitser in een Mercedes van rechts tegen, maar verder verkeersvrij. Wat onder ons wel bekend is, is dat wij als Groningers wel kunnen fietsen. Bewijs daarvan is dat we alle vier in de top 10 zaten na het fietsen. Blijft logischerwijs het lopen over, met veel heen en weer heeft dit als voor- of nadeel dat je kan zien hoever je tegenstanders voor je en of achter je zitten. Goede motivatie, bij het lopen hebben we nog wel een paar plekken verloren maar uiteindelijk allemaal in de top 11 en dat betekende ook dat we er vandoor gingen met de dagwinst. Een mooie start, one down two to go. De eerst volgende in Almere Duin, nu al zin in :)

1e plaats in Klazienaveen voor Mathijs, Ben, Gert Jan en Jeroen