3e divisie: finale wedstrijd Rutbeek

IMG_0231Het derde divisie team van Triteam Groningen heeft als eerste al zijn wedstrijden gehad. Waar voor de eerste wedstrijd eind april met natte sneeuw richting de Mirandabad werd getrokken, was deze wedstrijd gelukkig wat warmer, maar wel onderweg nog een aantal stortbuien.

Aan de start voor de finale wedstrijd beet Gert Jan het spits af voor het team. Hij was één van de weinigen die er voor koos geen wetsuit aan te doen. De hoop was na het zwemmen bij de beste 8 te zitten, dat is niet gelukt. Mogelijk door geen wetsuit aan te doen of mogelijk omdat de meeste teams hun beste zwemmer in het team lieten starten. Bij het verlaten van het water lag hij op dat moment op een 15e plaats. Vervolgens snel door de wisselzone en de fietsronde afleggen. Hier heeft het geholpen dat hij vorige jaar deze wedstrijd ook al was gestart en wist zodoende harder door de bochten te gaan dan de concurrenten om hem heen. Uiteindelijk heeft hij de fiets toch 1 plaats moeten toegeven. De tweede wissel ging snel en zijn er even 4 atleten van de andere teams ingehaald. Met de nadruk op even, want het lopen verliep zwaar. Iedereen die in de wisselzone was ingehaald, was na 300 meter lopen al weer aan hem voorbij. Uiteindelijk bij het aantikken van Alnout lagen we achterin het veld. Het was niet exact duidelijk waar alle teams lagen met wie we aan het strijden waren voor het klassement. Van de teams waar het wel duidelijk was lagen de meesten redelijk in de buurt, alleen De Boks lag ruim voor op een 2e positie op dat moment.

Alnout die deze week bij Eurobike heeft gezocht hoe het fietsen nog sneller kan, startte als tweede en mocht de inhaalrace beginnen. Ook Alnout koos ervoor om geen wetsuit aan te doen, waar veel andere teams er nog steeds voor kozen om het wel te doen. Bij de start van het zwemmen ging hij toch net te hard van stapel waardoor hij zich halverwege even heeft moeten herpakken. Eenmaal uit het water was het verschil met de andere teams onveranderd. Na een degelijk wissel was het een kwestie van knallen op de fiets en dat is gelukt, een plekjes gewonnen en we zitten iets beter in de wedstrijd. Dit ondanks dat het zadel een tikkeltje laag stond en het fietsen niet ideaal voelde. Ook voor Alnout bleek het lopen zwaar en zag nog weer een atleet aan zich voorbij komen voordat hij Jens aantikte en die los ging. Van de andere teams was duidelijk dat de Boks nog steeds ver voor lag en VZC een voorsprong aan het opbouwen was, naar 2 minuten op dat moment.

Jens die de snelste zwemmer is binnen dit team ging als enige van het team in wetsuit van start. Dit bleek maar weer want na het zwemmen zaten er 2 teams minder voor ons. Dit bleek wel een goede stimulans op de fiets. Jens zat in een danig flow op de fiets dat hij de afslag naar de wisselzone net even miste en aan de verkeerde kant binnen kwam, ondanks dat heeft hij twee teams weten in te halen en waren we weer terug in de buurt van de top 20. Bij het hardlopen werd duidelijk dat Jens goed bezig was om tijd goed te maken op veel atleten voor hem en waren er weet wat meer teams binnen het bereik. Op een 19e plaats tikte hij Bram aan om te gaan. Opvallend was op dit moment dat de Boks flink terugzakte en de helft van de voorsprong ineens kwijt was.

De laatste troef die wie hadden was Bram. Vanaf een 19e plaats begon hij met een achterstand van ongeveer een minuut op Aloha, ondanks dat zwemmen niet Bram zijn sterkste onderdeel is, wist hij hier al 45 seconden goed te maken en bij de uitgang van de wisselzone was de man van Aloha nergens meer te bekennen. Ondanks dat hij volgens eigen zeggen nog wat kracht mistte werden op de fiets toch nog een aantal mannen bij gehaald. Bij het uitkomen van de wisselzone was het gat met de teams verder naar voren in het veld relatief groot en leek dit onoverbrugbaar. Echter zoals we Bram dit seizoen vaak hebben zien doen, weet hij mooie dingen te laten zien met lopen. Zo lagen de mannen van TC Twente 3 minuten voor na het fietsen, bij de finish waren hier nog 4 seconden van over, met binnen de minuut nog 2 teams. Een sterk eindschot wat onze een 16e plaats heeft opgeleverd.

Het was al duidelijk dat de Boks en VZC voor ons waren geëindigd en ook in het klassement voor ons zouden blijven staan. TTW 3, TV Arnhem 2 en TV Breukelen zaten allemaal achter ons. Dus sowieso 1 plaats gestegen door TTW3 voor te blijven. AZVD en HPC zijn de hele wedstrijd onzichtbaar geweest. Achteraf blijken deze beide teams niet te zijn gestart en hebben we nog een plaats cadeau gekregen. Terug kijkend waar het in Amsterdam allemaal niet geweldig liep, zijn we als team door het seizoen heen sterker geworden. Met een 25e plaats begonnen elke wedstrijd naar voren schuivend en uit eindelijk afgesloten op plaats 17 in het klassement. Een mooi resultaat voor een team waarvan de meeste atleten nieuw waren met de divisie wedstrijden.

Ter afsluiting, uiteraard de felicitaties aan Hellas 4 voor hun titel prolongatie en Trivana, de Schieter en Aquapoldro met de mogelijkheid om te promoveren naar de 2e divisie. Op naar volgend jaar dat we dan een mooie stap vooruit mogen maken.