2e Eredivisie wedstrijd / NK OD te Amsterdam

Zondag 4 juni stonden Rebeka, Franciska, Hilde en ik (Marije) aan de start van de tweede eredivisie wedstrijd, en tevens NK OD in Amsterdam.

Om 14 uur doken we de Sloterplas in. Na 1500 meter zwemmen, kwam ik samen met Sarissa de Vries uit het water met een voorsprong van 37 seconden. Toen ik bij mijn fiets aan kwam stond daar een jurylid met een gele kaart. 15 seconden penalty omdat ik te vroeg gestart was. Ik denk zelf dat ik niet goed op de (chaotische) startlijn heb gelegen. Zeker niet bewust van, dus flink balen.

Sarissa was inmiddels solo op weg naar haar verdiende overwinning, en ik heb gewacht op de drie achtervolgsters. De eerste drie ronden hebben we met z’n vieren goed samen gewerkt. Vanaf de vierde ronde moest ik het samen doen met een juniore van TV Almere. We zagen de groep waar Hilde in fietste wel iets inlopen, maar tot mijn grote verbazing konden we na 40 kilometer toch met een voorsprong van de fiets afspringen en zo begon ik als vijfde aan het looponderdeel van 10 kilometer.

Het parcours liep op en af met wat onverharde stukken er in. De nummer vier had ik al snel ingehaald. De nummer één en twee waren niet meer in te halen, maar de achterstand op de nummer drie was ruim 1,5 minuut. Na één ronde was dit 77 seconden en na twee ronden nog 53 seconden. Dit was misschien wel haalbaar… Marcel coachte super goed en had er in ieder geval volle vertrouwen in. Na drie ronden had ik de nummer drie inderdaad ingehaald… Nog één ronde te gaan…. Het lukte om de derde plek veilig te stellen en daarnaast werd ik eerste in mijn agegroup onder de 23 jaar. Super gaaf….

Ook Hilde, Rebeka en Franciska vochten voor de punten, wat uiteindelijk resulteerde in een 5e plaats (vorige wedstrijd nog 8e)! Wij waren natuurlijk blij en vooral trots op dit teamresultaat!

 

Bij de mannen zijn Erik, Niels, Rutger, Anton en Jacob gestart. Erik kon met de kopgroep van vijf mee, maar na vier ronden fietsen werden zij helaas toch nog bijgehaald door een jagend peloton. Jacob verzwikte zijn enkel bij de zwem-fiets wissel, waardoor het looponderdeel in ieder geval lastig ging. Uiteindelijk kunnen ze tevreden zijn met een 13e plaats, wat zorgt voor een spannende tussenstand in de competitie.

 

Op naar de volgende Eredivisie wedstrijd in Rotterdam op 15 juli wat ook het NK Sprint zal zijn.