2e divisie dames wint eerste wedstrijd van het seizoen

Man man man wat een wedstrijd.

Een teamtriathlon gaat bij ons nooit zoals verwacht. Een last minute wijziging vanwege een lichte blessure maakt het team anders dan verwacht. Zondag stonden Karla Schipper, Lydwien Wilbers, Marieke van der Zee en Jorinde van der Laan aan de start.

De Groningse duwtechniek werd weer toegepast om Marieke mee te krijgen en het zwemtempo hoog te houden. Het was even lastig om het team bij elkaar te houden, maar we hielden elkaar goed in de gaten waardoor iedereen optimaal van elkaar kon profiteren.  Daarna was het op naar het onderdeel wat ons goed ligt, het fietsen. Eenmaal in formatie ging de gaskraan open! Ondanks dat we niet veel in deze samenstelling hebben gefietst ging het goed. Het zuur kwam in de benen, maar het tempo bleef hoog en kwamen we met zijn 4en de wisselzone in. In de wissel hadden we onze voorgangers al te pakken en snelden we de bossen in voor het looponderdeel.
Het lopen was  zoals afgesproken ‘survival of the fittest’, de beste 3 gaan door naar de finish. In de eerste ronde konden we nog bij elkaar blijven, maar de 2e ronde werd het duwen voor Lydwien te zwaar en hebben we Jorinde moeten laten gaan. Al lopende hebben zijn er nog een paar teams ingehaald, terwijl lopen eerder nooit ons betere onderdeel was. Altijd een goed gevoel! Tot het einde werd er door geknald met lopen en met resultaat! De eerste plek werd behaald!

Na het rennen mochten we niet in de hotseat, maar in de speciale hottub. Lekker ontspannen na een zware wedstrijd.

Gehoopt maar niet verwacht stonden we daar op het hoogste schavot. Een heerlijk gevoel en het geeft een boost naar de volgende wedstrijd.

De volgende wedstrijd is Almere Duin. Dan hopen we ook individueel te knallen op de sprint afstand. We hebben er in ieder geval zin in!

in de hotseat… ehh hottub 🙂