1e divisie mannen op de Team Triathlon Arnhem

30 april, race day! Ook voor de 1e divisie mannen. Sam, Harm-Jan, Bram en Mathijs stonden in Arnhem tijdens Super Sunday aan de start om een strakke tijd te neer te zetten. In het kader van liever een lekke band voor dan tijdens de wedstrijd werd er een snelle auto wissel gedaan na een lekke band. Op tijd voor de start mochten we om 15.16.15u los voor 475m zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen.

Tijdens het zwemmen werd er een steady tempo gezwommen waarbij we strak bij elkaar in de benen lagen. In slagorde werd er een 15e zwemtijd neergezet met daarop volgend een prima wissel naar de fiets. Nu konden onze sterkere onderdelen beginnen. Op een glooiend heen en weer parcours werd er goed kop over kop gefietst. Een lekkere (Groninger) bries op het parcours maakte ons in ons element. Onderweg kwamen we de eerste en eredivisie dames tegen (zeker een leuk element van de Super Sunday), helaas is een duwtje in de rug daarbij niet toegestaan… Op de fiets bleek Bram over sterke benen te beschikken en hij maakte dan ook lange beurten op kop. Terug richting de wisselzone in stond er een 6e fietstijd op de klokken.

Na weer een prima wissel begonnen we aan het lopen. Direct na de wisselzone stijl omhoog waarbij onze Iron Sam (meer van de lange adem dan van de pure snelheid) aangaf dat we maar met drie door moesten. Op een meer dan geaccidenteerd terrein (zo’n 120 hoogtemeters) was het een pittige 5km. Stuut bepaalde het tempo en Bram kon zo bergop een duwtje in de rug bij Mathijs verzorgen. Na een goede eindsprint werd er zo een steady race neergezet met een 7e eindtijd. Een mooi begin van het seizoen! We kunnen met deze top-10 klassering op naar de volgende wedstrijd eind mei in Almere.