17 september: D-Day voor de 2e divisie dames (met filmpje)

DSCN6728Zaterdag 17september was voor de 2e divisie de laatste competitieronde. De finale werd een
teamtriathlon. Dus met zijn 4-en starten en met minimaal 3 eindigen. Voor de dames was de opstelling: Carin Ceelaert, Jorinde van der Laan, Karla Schipper en Lilian van Stratum. Ondanks vakanties en wedstrijden in het buitenland hebben we een paar keer samen getraind. Vele situaties en variaties op de zwem-, fiets- en looponderdelen zijn besproken. Één ding was zeker wij willen minimaal als 7e eindigen en eigenlijk voor Hellas uit Utrecht. Want dat zou betekenen dat we kampioen zouden worden van de 2e divisie.

Pas op de dag zelf wisten we pas wie onze tegenstanders zouden zijn. Er het bleek de gewoonlijke opstelling bij Hellas te zijn. Wij bijna in een volledige 2e divisie team met een aanvulling van Carin Ceelaert.

Sochtends werd er verzameld bij Karla. Samen reizen is een van onze afspraken en verhoogd het team gevoel. Omdat Lilian vanuit Enschede kwam, zouden we haar in Vroomshoop treffen. Bij de verzamelplaats moest Jorinde wat verhullen. Een gouden bidon voor op de fiets. Het is een beetje de toekomst uitdagen, maar de focus en de wil was er om te winnen.

In de auto werden alle scenarios nog een keer besproken. Hoe fit is iedereen? Karla net terug uit Australie, Jorinde lange vakantie gehad,  Lilian met een halve in de benen. Niet aan denken, maar shinen en ass kicken.
Bij de incheck waren we allen samen, mooi op tijd. Alles werd goed verkend en rustig klaargezet.

Dan de wedstrijd: de opzet was dat alle team een baan hebben om in te zwemmen en 1.15minuut  na elkaar starten op volgorde. Hellas starten als laatste en wij 1.15 daarvoor.

Het zwemmen leek goed van start te gaan. Lilian op kop, Karla daarachter, Carin als derde en Jorinde als hekkensluiter en duwer als laatste. Per 50m duwde Jorinde Carin een paar keer. Zodoende werd de snelheid redelijk gelijk getrokken. Na een aantal banen werd duidelijk dat Carin sneller zwom dan Karla en stuifde er voorbij. Jorinde hielp Karla het laatste gedeelte en na 450m mochten we er uit.

De afspraak zou zijn dat Jorinde op kop fietst totdat Carin en Karla op adem waren zodat zij het langste op kopbeurten konden draaien. Carin was snel op adem en het doordraaien op de fiets kon beginnen. Korte beurten op kop zodat de snelheid hoog bleef en iedereen zo lang mogelijk bij kon blijven. De bochten gingen snel en er was voldoende communicatie. Heel goed teamwerk! Langs de kant werd de tijd bijgehouden door andere Triteamleden en er werd ons verteld dat onze voorsprong uitgebouwd werd. Dat klonk goed!

Op naar het looponderdeel. In de wissel gaf Karla aan dat wij vooruit moesten gaan. Zo gezegd zo gedaan. Carin nam Jorinde op sleeptouw en Lilian liep voorop. We wisten dat het lopen niet ons beste onderdeel zou zijn, dus we moesten ‘knalle als een malle’. Carin probeerde Lilian en Jorinde te motiveren en te coachen. Helaas moest na 2,5km Lilian stoppen vanwege kramp. Dit was schrikken, want Lilian is niet onze minste loper. Carin en Jorinde liepen door. Een paar honderd meter verder kwamen we Karla tegen. Change of plans, Carin gaat Karla duwen en Jorinde loopt door. Lilian kon er niet meer bijkomen.

Op deze manier gingen we verder. De laatste paar meters lopen we met zijn 3en naar de finish. Alles eruit. We willen niet op één seconde verliezen terwijl je nog harder had kunnen lopen. Na de finish zijn onze blikken op de klok gericht. Indien Hellas meer dan 1.15 achter ons finisht is de kans heel groot dat wij uiteindelijk kampioen zijn. Er zit meer tijd tussen en stiekem zijn we al blij. Maar applaudisseren wel voor de dames die ook hebben gestreden voor wat ze waard zijn. We weten nog niet wat onze daguitslag is. Mocht dat lager zijn dan 7e dan zou het podiumplan nog in het water kunnen vallen.

kijkend naar de klok DSCN6704

 

 

 

 

 

 

 

 

Na een paar spannende momenten weten we het zeker. Derde snelste team van de dag en eerste in het eindklassement. Door het dolle zijn we. We kunnen niet ophouden over onze goede samenwerking met de wedstrijden. Mylaps is snel met de uitslagen en we zien dat we ruim de snelste fietstijd hebben. Altijd leuk :)

Dan de prijsuitreiking. Eerst van de dag; Tc Twente op 1, Aloha op 2 en Triteam Groningen op 3.

Het eindklassement is met TVA op 3, Hellas op 2 en wij op 1. Het wordt bekroond met een cheque, een grote beker, een medaille en een fles champagne (of iets wat er op lijkt). Wat een geweldige dag en een geweldig seizoen. Genieten.

 

Ik kijk al uit naar volgend jaar met hopelijk weer allemaal leuke, gezellige en gedreven teamplayers als dit jaar. Waarin we weer gaan ‘shinen’ and ‘ass kicken’.

Iedereen bedankt!

Groetjes,

Jorinde

Zie hieronder ons filmpje van de prijsuitreiking

 

 

Ps. Ons team promoveert niet, want we hebben al een dames team in de eerste divisie en in de eredivisie. Bij genoeg aanmeldingen wil de NTB een derde divisie dames oprichten. Het is nog afwachten of we daar een team in kunnen laten starten.