Triteam Groningen in 2014

Triteam Groningen is het fusieteam dat is ontstaan uit de samenwerking tussen de Groningse triathlonverenigingen GVAV Triathlon en GSTV Tritanium.
In 2013 in start gemaakt met de samenwerking en kwam het fusieteam (GVAV/Tritanium – Groningen) uit in de Eredivisie Triathlon. Dit resulteerde in een 5e plaats voor de dames en een 16e plaats voor de heren. In 2014 zal deze samenwerking worden voortgezet en zelfs worden uitgebreid! Naast het topteam dat zal uitkomen in de Eredivisie, zal Triteam Groningen ook starten in de 1e Divisie Triathlon en 2e Divisie Triathlon.

Door de samenwerking binnen Triteam Groningen is en een stevige basis ontstaan voor goede teams in de Eredivisie. Maar door het delen van faciliteiten, het gezamenlijk trainen en de onderlinge concurrentie, zullen ook de teams in de 1e- en 2e divisie ook volop profiteren van de samenwerking. Het doel van deze teams zal dan ook zijn om zo hoog mogelijk te eindigen in de desbetreffende divisie.
Door de nauwe samenwerking tussen GVAV Triathlon en GSTV Tritanium zal Groningen weer op de kaart worden gezet als triathlonbolwerk.