Blog #7: Nieuw raceconcept in Eredivisie: Teamtriathlon met massastart – Sanne Tebbens-Buisman

Goed en wel hersteld van de eerste wedstrijd in de Eredivisie Triathlon, stond precies een week later nummer 2 in Amsterdam op het program. Een geheel nieuw concept, wat voor mij en voor bijna het hele damesteam eigenlijk weinig verschil maakt; voor ons als debutanten in de Eredivisie is het sowieso allemaal nieuw.
Maar goed, de bedoeling van deze echte teamwedstrijd over een sprintafstand was dus dat er gezamenlijk geracet ging worden. In ieder geval moesten we met minimaal drie teamleden op armlengte afstand van elkaar de wisselzones verlaten en tot slot ook finishen. Allerlei tactieken werden een uurtje voor het startschot besproken. Op welke manier konden we de andere teams te slim af zijn en zo hoog mogelijk eindigen in het dagklassement? Onze zwemtoppers Elianne en Marije zouden gewoon hun eigen race zwemmen, kort gezegd heel hard zwemmen. Hilde en Sanne zouden op afstand volgen en wat meer werk op fiets verrichten om vervolgens samen de wedstrijd uit te lopen op een tempo die in ieder geval drie van ons goed aan kunnen.
IMG_8665Dat verliep eigenlijk prima, ware het niet dat we in een grote fietsgroep terecht kwamen waar niet echt hard gereden werd. Maar we bleven in ieder geval goed samen. En bij het slotonderdeel maakte Marije een vervelende val, waarna we haar uit het oog verloren. Geen nood, we liepen tenslotte nog met z’n drietjes. Na één rondje haakte echter Hilde af, die haar maaginhoud kwijt moest. Tot grote opluchting van Elianne en Sanne had Marije voldoende kracht weer naar hen toe lopen, zodat we als 5e team de wedstrijd tot een einde brachten.

Wederom lagen de starttijden van de dames en de heren zo ver uit elkaar dat het idee van samen naar wedstrijden gaan, voorbereiden en napraten enigszins teniet wordt gedaan. Gelukkig is er nog net tijd om elkaar tijdens de race van aanmoedigingen te voorzien.

Kortom, we kunnen terugkijken op een geslaagde dag, met optimale weersomstandigheden en prima prestaties. Op naar Didam.

Sanne

Klik hier voor uitslagen.

Klik hier voor foto’s.