Blog #5: 3eDivisie mannen van start – Wouter Visch

Na maandenlange voorbereidede trainingen, testwedstrijdjes en gepieker over de effectiefste opstelling, ging ook voor Triteam Groningen 5 de 3eDivisie Triathlon van start tijdens de UT-Triathlon in Enschede. Uiteindelijk waren Erik, Jens, Ruben en Wouter de mannen die het zouden moeten gaan doen. Erg benieuwd naar hoe wij er voor stonden als team en individueel, en in hoeverre wij ons zouden verhouden te opzichte van de andere teams.

In de ochtend de taak van iedereen om zo snel mogelijk de 175 meter zwemmen, 7,5 kilometer fietsen en tot slot 2 kilometer af te raffelen om zodoende een goede uitgangspositie te krijgen voor de middagserie.
Erik mocht als eerste van start en na het uitstekende zwemmen was hij teleurgesteld over het fietsen, maar ging het lopen weer erg sterk. Zijn tijd: 0:25:52.
Wouter verloor veel tijd met het fietsen na een mislukte wissel, maar maakte veel goed met het lopen en kwam na 0:26:02 over de finish.
Vlak achter Wouter aan ging Jens snel van start met het zwemmen, en na het goede fietsen van hem verloor hij was terrein met zijn zwakste onderdeel, het lopen; 0:26:38.
De beste tijd werd neergezet door Ruben. Steady en goed werk bij het zwemmen en fietsen, en bij het lopen heeft hij laten zien dat hij weer op de weg terug is na lang blessureleed; 0:25:35.
Uiteindelijk als team een 9e plek na de ochtendserie, met kans op meer…

Na de tactieken nog een uitgesproken te hebben (Wouter ontzien bij het zwemmen, Jens veel kopwerk bij het fietsen en Ruben duwen bij het lopen), vol frisse moed aan de start voor een 1/8 teamtriathlon!
Na het zwemmen zaten we aardig in de race, alhoewel we zoals verwacht wel wat tijd moesten inleveren te opzichte van de teams voor ons. Ondanks dat het fietsen nog weinig was geoefend als team, ging het uitstekend en liepen we weer in op onze concurrenten. Helaas moesten we Erik achter laten nadat hij in ronde 4 (van de 5) de hekken in reed bij een krappe bocht, en kon de verdere teamtactiek overboord. Verder met zijn drieën en nu níét Jens achterlaten met het lopen, maar hem meenemen en duwen om toch de schade beperkt te houden. Ondanks dat Jens met behulp van het duwen van zijn teamgenoten zijn PR op de 5km verbeterde, zat er helaas nu niet meer in dan een 12e plek in het eindklassement, met een eindtijd van 1:02:00

Nu de kop er af is, kan er geconstateerd worden dat een top 5 klassering dit seizoen een pittige opdracht gaat worden. De tegenstand is sterk en voor ons individueel kan er nog winst geboekt worden op diverse onderdelen. Met frisse moed en met de nodige extra trainingsuren hopen we de volgende wedstrijd weer een aantal plekken te kunnen stijgen. Volgende afspraak: 7 juni, Speedman, Groningen!

Wouter Visch

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor foto’s.