Blog #4: Geweldige start van het seizoen voor de 1eDivisie dames in Enschede – Christina Draijer

De nodige voorbereidingen waren getroffen. Twee weken voorafgaand aan de UT Triathlon in Enschede, kwam het team, bestaande uit Anne, Carin, Christina en Nienke, geregeld bijeen. Fietsen, fietsen, fietsen! Bij windkracht 5 eindeloze rondjes fietsen op Westpoort. Ja, dan leer je snel genoeg hoer je het wiel moet houden. Niemand wordt er afgepierd na een bocht. Heldere communicatie doet de truc. De onderlinge kwaliteiten bleken heel dicht bij elkaar te liggen. Perfect! De teamtactiek stond als een huis.

We beginnen de dag met de befaamde ochtendserie. Ieder teamlid werkt individueel een ultrakorte triathlon af. Iedere 10 seconden wordt er iemand kriskras door het 25m-bad gestuurd. Knop om en gaan! Snoeihard wisselen en fietsen levert ons een hoop tijdwinst op.
Het is secondewerk, maar niet voor Anne. Met nog een pijlsnel looponderdeel neemt zij met ruim een halve minuut voorsprong beslag op de eerste plaats in de ochtend! Christina, Nienke en Carin eindigen respectievelijk als 2e, 10e en 13e. Knap werk! Als nummer 1, met 51 seconden voorsprong door naar de finale.

Om 16:00 uur hoeven we pas weer aan de bak. Genoeg tijd voor analyses. Ook voor het thuisfront. We krijgen Excel-berekeningen van Marcel voorgeschoteld. De Hellas-dames zullen met 3 dames starten en hard fietsen. En loper nog harder lopen. Onze plannen blijven ongewijzigd.
We starten gecontroleerd met het zwemonderdeel. Kopvrouw Nienke klokt de 100m-tijden en houdt ons vlijmscherp in de gaten. We zien Hellas in de baan naast ons hard van start gaan. De laatste 50m gaan in en Nienke gaat er vandoor, zodat ze een voorsprong in de wisselzone heeft. Tegelijk springen we op de fiets en Christina trekt de trein op stoom. Snel draaien, herstellen. Dit gaat perfect, we gaan alleen maar harder! Onder luid gejoel en gebang op de hekken vliegen we elke keer door de ‘publieksbocht’. Wat een adrenaline geven die aanmoedigingen! Carin houdt het tempo hoog op het winderige stuk. Tijdens de laatste ronde krijgen we van Janet te horen dat we onze voorsprong hebben uitgebouwd naar 1 minuut en 15 seconden. Snel de wissel in en door!
Anne pakt op waar ze vanochtend was gebleven en schiet er vandoor. We horen Carin roepen: ‘Maak het af!’. Al snel loopt Christina het snot voor de ogen en wappert eraf. Bij elkaar blijven! Nienke bepaalt het tempo en Anne gaat Christina duwen. Voorsprong 1:20, maar we blijven steady doorlopen. We geven het niet meer weg. Duwen, duwen! anne ziet dat Carin blijft lopen. Geweldig! Er zit toch nog een eindsprint in en we finishen met ruime voorspong. Carin blijft Hellas ook nog voor, een mentale opsteker!

Wat een geweldige wedstrijd en zó gaaf om de winst te pakken. Een mooie start van het seizoen. We hadden plannen gemaakt en deze perfect uitgevoerd. Dank voor de uitbundige aanmoedigingen, Groningers! Geweldig dat we met zo’n grote groep aanwezig waren tijdens de UT Triathlon en dat er zo goed gepresteerd is door iedereen. Bedankt teamcaptains!

Christina Draijer

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor foto’s.