Blog #12: Triteam Groningen 3 in Utrecht – Edwin Dasselaar

In Utrecht stond afgelopen weekend alweer de vierde wedstrijd voor de heren van Triteam Groningen 3 op het programma. Dwars door de hoofdstad van de provincie Utrecht moest flink geracet worden om de gedeelde 4 plaats (samen met 2 andere teams) te behouden en uitzicht te houden op het eindpodium.
Het zwemmen begon dramatisch. De 2eDivisie Noord en Zuid begonnen tegelijk op een zeer smal zwemparcours wat resulteerde in stompen links, trappen rechts, onderwater geduw etc. Aangezien er zoveel teams waren, was de wisselzone ook zeer groot te noemen. Vandaar dat menig triatleet (waaronder ikzelf) even zijn fiets kwijt was.
Vanuit de wisselzone was het gelijk het gas erop, en dwars door de stad racen. Een technisch parcours, een U-turn waardoor je heen kon driften, veel wind (vooral op de brug)  en vooral drukte kenmerkte het fietsparcours. Halverwege het derde fietsrondje (van de vier) werd er vanwege een ernstig ongeluk een stukje loopparcours aangebracht in het fietsrondje.
Maar ook de triatlon in Utrecht wacht op niemand. Dus we moesten door en al snel kon het echte lopen beginnen. 4 rondjes zouden 10km maken, dus moest er nog even flink aangepoot worden. Maar ook hier stelde Anton (10), Mathijs (22), Edwin, die weer eens moest sprinten (25) en Louis (54)  niet teleur. Zo werd het team na 4 rondes fietsen, 4 rondes lopen met 4 atleten, (weer) 4de en staan we nu 4de in het klassement.
In Rutbeek zal de laatste kans voor Triteam Groningen 3 zijn om het seizoen toch nog met een podiumplek af te sluiten. Hier zal een supersprint  op het programma staan.

Edwin Dasselaar

Klik hier voor de uitslagen.