Blog #11: Wedstrijdverslag Oud Gastel – Hanneke Rus

Voor de derde wedstrijd van de eerste divisie moest er afgereisd worden naar Oud Gastel om de tweede plek in het totaal klassement te verdedigen. Met gezonde zenuwen gingen Carin, Nienke, Christina en Anouk de strijd aan, met vooral Hellas (1e plaats) en TV Arnhem (3e plaats) als de directe concurrenten en Weesp als een gevaarlijke outsider.

003Er hing een bijzondere sfeer rondom de wedstrijd vanwege de deelname van gehandicapte kinderen die met hun ouders of broer de uitdaging van de triathlon aangingen en gevolgd werden door het televisieprogramma ‘rennen voor 2’. De start van de dames was tegelijkertijd met de start van deze dappere kinderen: een kippenvel momentje!
In het water ontstond al snel een kopgroep van de snelste zwemsters waarbij Hellas, Arnhem en Weesp goed vertegenwoordigd waren. Ai! Anouk kwam ruim 2 minuten later het water uit, al snel gevolgd door Carin, Nienke en Christina. Die laatste begon met flinke achterstand ten opzichte van de snelste zwemmers, maar deed als snel weer mee in de strijd door een knappe vijfde fietstijd.
Dat fietsen een heel sterk onderdeel van het team is, bleek weer: al snel kwamen ze voorin de wedstrijd vrijwel na elkaar het parc fermee in. Een snelle tweede fietstijd van Carin maakte dat ze met het lopen op de derde plaats lag op ruim een minuut achterstand van nummer 1, een atlete van team Didam en dus niet een directe concurrent voor de klassering. Nummer 2 was een Hellas atlete en lag op geringe voorsprong. Carin liep steady en hard en pakte al snel de tweede positie. Die moest ze helaas weer afstaan aan een nog snellere Weesp atlete, maar door te finishen als 3e heeft ze haar goede vorm weer bewezen. Dat geldt trouwens ook voor de andere 3 die rond de 10e positie vlak bij elkaar liepen. Nienke had weer een heel sterk loop onderdeel en wist uiteindelijk in de laatste ronde zich van plek 5 naar plek 4 te lopen. Voor Christina en Anouk die beide voor het eerst zich aan de Olympische afstand waagden, was het de uitdaging van doseren. Met een soepele loop, waarbij het leek alsof ze er iedereen nog uit ging sprinten, pakte Christina een nette 14e plek. Anouk volgde vlak erna op plaats 16.
Weesp werd als team 1e, Hellas 3e en wij zijn geëindigd op een mooie 2e plek. Arnhem bleek geen concurrent vanwege een DSQ en een DNS van twee teamleden.
Al met al een succesdag waarbij de tweede plek in het klassement is verstevigd op slechts 1 punt achterstand van nummer 1: Hellas.
Tenslotte is het nog leuk om te vermelden dat de dames in de top
10 zitten van de snelste wisselaars.
Op naar 9 augustus voor een snelle stayersprint in Leiderdorp!
Klik hier voor de uitslag.