Blog #10: Triteam Groningen 3 @ Vrouwentriathlon Nijeveen – Edwin Dasselaar

Nijeveen, Vrouwentriathlon. Perfecte locatie voor de mannen van Triteam Groningen 3 om indruk te maken. 750m zwemmen, 22km fietsen en 5km lopen.  Als dat geen indruk maakt, dan weet ik het ook niet meer.  Daarnaast zullen de afgetrainde lijven van Bob, Berry, Sjoerd en mij (Edwin), ook voor de blosjes op de wangen bij de nodige dames hebben gezorgd. Maar goed, daar draaide het natuurlijk alleen indirect om. De mannen van Triteam Groningen 3 wilde natuurlijk indruk maken met een goede prestatie tijdens de sprint. Dus: Haartjes goed, strak pakje aan en gaan!

Een groot deelnemersveld en een zwemparcours van 3 rondes. Ideaal voor enkele gevechten en tikken tijdens het zwemmen. Want mocht je denken dat het er lief aan toe gaat tijdens zo’n wedstrijd, dan heb je het goed mis. Of Bob en Berry iets van die gevechten hebben meegekregen, betwijfel ik. Zij  zwommen op hun gemakje vooraan. Een goed begin is natuurlijk het halve werk.
Vervolgens werd de fiets gepakt en wist Bob, voor zover nog mogelijk, nog enkele plaatsen naar voren op te schuiven en de koppositie over te nemen. Berry kon helaas het tempo van Bob niet bijhouden, maar wist wel voorin te blijven rijden. Op de voet gevolgd door Sjoerd en ik, die beiden de nodige plaatsen wisten te heroveren op verschillende atleten.
Terwijl ik nog 1.5km op de fiets mocht, kon ik Bob al begroeten. De beste man was al aan het loopparcours begonnen en ging als een trein. Wat een voorsprong! Dat zag er goed uit! Tijdens de tweede wissel zag ik Sjoerd wegstormen en kreeg ik langzaam ook Berry in het zicht. Na ongeveer 3.5km wist ik mijn laatste team plaats aan Berry over te dragen en ging ik richting finish.

Met een individuele winnaar en een gedeelde 4e plek in de eindrangschikking konden we tevreden weer naar huis. Al zal Sjoerd  ‘s nachts nog wel is wakker zijn geworden. Alweer 4e

Edwin Dasselaar

Klik hier voor de uitslag.