Aftrap voor het nieuwe 2e divisieteam heren in Arnhem – door Wouter Visch

Op zondag 24 april stond voor het nieuwe 2e divisieteam een teamtriathlon in Arnhem op het programma. Nieuw is hierin relatief, want het team bestaat uit een aantal zeer ervaren atleten. Het huidige team acteerde echter vorig jaar grotendeels in de 3e divisie waardoor het even spannend zou zijn hoe ons niveau zich zou gaan verhouden tot het niveau van de 2e divisie.

Na enkele keren samen getraind en de teamtactiek besproken te hebben, konden we eindelijk los. Op een bar slechte dag met veel regen, hagel, wind en kou stonden Ben, Ruben, Symen en Wouter aan de start, klaar om ons te meten aan de andere teams.

Na een redelijk zwemonderdeel waarbij we goed bij elkaar bleven, konden we met vertrouwen op de fiets stappen. ’s Ochtends werd aangeraden om wat warms aan te trekken op de fiets, zeker nadat er toen al een aantal deelnemers met onderkoelingsverschijnselen van de fiets waren gehaald. Deze informatie vertraagde helaas onze wissel wel. Ruben die het met handschoenen af kon en al snel op de fiets zat, tegenover een Ben en Wouter die aan het prutsen waren met het aantrekken van kleding. Helaas duurde het erg lang voordat iedereen aansloot en we met z’n vieren kop over kop konden doortrappen. Na weliswaar een goed fietsonderdeel konden we beginnen aan de laatste etappe, het lopen. Ruben werd al snel gelost en de overige drie atleten trokken het tempo aan om nog een aantal teams te kunnen inhalen. Er werd goed samengewerkt wat na afloop resulteerde in een erg mooie 10e plek!

We mogen tevreden zijn met dit mooie begin, in de wetenschap dat het seizoen nog maar net begonnen is en er zeker verbetering inzit. Het team gaat zich nu weer voorbereiden op de volgende wedstrijd, 5 juni in Amsterdam, op jacht naar meer!

IMG-20160428-WA0007

Leave a Reply