2e divisie dames ‘shinen and kick ass’ tijdens teamtriathlon Arnhem – door Jorinde

Al een paar maand zijn wij, het 2e divisie dames team, bezig om zich voor te bereiden op de wedstrijden. Vele trainingen samen om de samenwerking optimaal te krijgen. Divisie trainingen met alle divisies van Triteam Groningen, maar ook met onze eigen groep doen we trainingen samen. We richten ons eerst op de teamwedstrijd in Arnhem. Elsemieke, Karla, Klaziena gaan knallen in Arnhem. Een gemixt team waar snelheidsverschillen in zwemmen, fietsen en lopen zitten. Tactiek is dus essentieel.

We besloten om Klaziena voorop te laten zwemmen, een steady zwemmer. Elsemieke en Karla daarachter en Jorinde achteraan om Karla eventueel te duwen om het tempo zo hoog mogelijk te houden. Alle tactieken en scenario’s werden doorgesproken. Alles was duidelijk, wij zijn er klaar voor!

Zondag 24 april. Wat een rotweer. Sneeuw, hagel, regen en af en toe droog. Fietsend naar de carpoolplek was al drama. Helemaal nat en koud geregend. Gevoelstemperatuur was rond het vriespunt.
Bij de briefing werd er door de jury aangeraden om een jasje aan te trekken. Er zijn in de ochtendserie mensen met onderkoelingsverschijnselen uit de wedstrijd gehaald. Dat is toch wel even schrikken. Het zwembad was 21.8 graden, dus warm genoeg om geen wetsuit aan te hoeven. Met het team werd besloten om met jasjes of windvestjes te fietsen. Met het lopen zien we wel, er kan altijd iets uit.

We gingen goed van start. Klaziena lekker voorop. Er werden geen gaten getrokken, we bleven mooi bij elkaar. Het zou zelfs nog een stukje harder kunnen, maar dat communiceren en dan daadwerkelijk harder zwemmen bleek moeilijker dan gedacht. De wissel ging best soepel. Het tempo ligt hoog, lekker. Helaas moest tijdens het fietsen Klaziena de groep loslaten. Elsemieke, Jorinde en Karla gingen door. En hoe?! Er werd in hoog tempo gedraaid en de communicatie was top. Na 10km was de koploper in zicht! Het vertrouwen groeide en we fietsten zo hard als we kunnen. We kwamen er langs en het lukte om hun net voor blijven. Wat een goed gevoel. Toen kwam kwam het lopen, niet ons beste onderdeel. We wisten dat we het daarop gingen verliezen, maar probeerden het onderste uit de kan te halen. Elsemieke duwde Jorinde grote delen om snelheid hoger te krijgen. Karla ging goed door. Heuvel op, de kuiten verzuurden, maar heuvel af gingen onze lange benen als een malle. De finish kwam in zicht, met zijn 3-en bij elkaar sprinten we er naar toe. Whoaa wat een teamprestatie! Leeg, voldaan, maar vooral trots op elkaar dat we het samen zo goed opgelost hebben. Ietsjes later komt Klaziena naar de finish gesprint, met een warm onthaal komt ze het finish gebied binnen. En de kers op de taart was de 2e plek in de divisie! Met lachende gezichten stonden we op het podium.
Als teamcaptain ben ik zo trots op de dames, goed gepresteerd maar de sfeer was nog veel beter. Wat een topdag. :)

Uitslag: http://nl.mylaps.com/evenementen/uitslagen/2016/apr/24/arnhem/D2NTotMems.html
arnhem 1 Arnhem, sprint naar de finish finish klaziena arnhem fginish 2 arnhem podium 3 teams Na de finish Karla en Jorinde

 

 

Foto’s van de wedstrijd : https://www.facebook.com/teamtriathlonarnhem/?fref=ts , met dank aan Marcel Meinema

 

Leave a Reply