Blog #8: 1eDivisie: Stayer Sprint Triathlon Almere – HEREN – Rutger Duursma

Voor Triteam Groningen 2 stond zondag 7 juni de tweede wedstrijd van het seizoen op het programma. Na een succesvolle seizoensopening in Enschede tijdens de UT-Triathlon (verslag hier), stonden we in Almere met dezelfde vier aan de start. Duco van der Kuijl, Frank Janssen, Richard Oosterbroek en Rutger Duursma. Het strijdplan was simpel. Richard zou als eerste uit het water zijn. Indien met eenlingen in de groep, zou hij gaan koersen en het afmaken op het lopen. De anderen zouden min of meer te gelijker tijd uit het water komen en samen op de fiets stappen.

Het was een nauwe landstart. Het was dus een gevecht de eerste 80-100 meter. Bovendien was de wind opgestoken, wat zorgde voor onrustig water. Dit maakte het zwemmen er niet makkelijker op. Volgens plan stapte Richard als eerste op de fiets. Gevolgd op een dikke minuut door Rutger. Zij zaten beide in een andere fietsgroep. Frank kwam als derde het water uit. Gevolgd door Duco, die zijn achterstand op Frank goed maakte in de wissel. Frank en Duco kwamen wel in dezelfde fietsgroep terecht.

Het was de eerste stayerwedstrijd van het seizoen, en dat was te merken. Er werd zenuwachtig en totaal niet slim gereden. Dit had tot gevolg dat er veel grote fietsgroepen ontstonden waar slechts enkelen echt wilden rijden. Richard had de benen niet die dag. Op de fiets zakte hij 2 groepen terug, waardoor hij tegelijkertijd van de fiets stapte met Duco en Frank.

Net als vorig jaar was het loopparcours door een bouwput. De pittige heuveltjes, het mulle zand en de hitte maakten het lopen zwaar. De voorsprong die Rutger had opgebouwd tijdens het fietsen liet hij liggen op het lopen. Er werden 4 tot 5 plekken vergeven. Frank had een sterk looponderdeel en pakte een aantal plaatsen. Duco racete steady. En Richard, die had zijn dag niet.

Uiteindelijk werden Rutger, Frank, Duco en Richard respectievelijk 16e, 27e, 40e en 60e. Met die resultaten werden we 9e in de daguitslag. Een teleurstellend resultaat. In het algemeen klassement staat Triteam Groningen 2 nu 4e. Met drie punten achter de nummer 3 en een punt voor de nummers 5, 6 en 7. Een spannende competitie dus.

De volgende wedstrijd: Non-stayer OD in Oud Gastel.

#htfu.

Rutger Duursma

Klik hier voor de uitslagen.