Blog #9: 1eDivisie: Stayer Sprint Almere – DAMES – Anouk Wennermars

Zondag 7 juni 2015 vond de tweede wedstrijd van de 1eDivisie Triathlon plaats in Almere. Deze stayer wedstrijd over de sprintafstand met snelle wissels, met hoge snelheden tijdens het fietsen op een heen en weer parcours over de dijk, zou uiterst spectaculair zijn beloofde de organisatie tevoren.

Bij de start hadden Anne, Christina, Margot en Anouk de beste plekken op de eerste rij bemachtigd, om in het startschot het water in te rennen en al duikend en zwemmend de eerste boei te ronden. Met een behoorlijk briesje waren er enorme golven, waardoor een ieder het eerste onderdeel anders heeft ervaren. Christina kon haar krachten het beste kwijt in het water en kwam als eerste Groningse het water uit. Gevolgd door Margot die met haar goede schoolslagtechniek perfect tussen de golven door kon navigeren. Het woeste water had meer impact op de zwemprestaties van Anouk en Anne, de een zeeziek en de ander aan het overleven, oftewel; waar zwemmen voor je leven en het overwinnen van angsten een andere definitie kreeg! Snel door naar de wisselzone en verder op de fiets.

Almere dames 2Christina zat door haar goede zwemmen niet in een groep; de kop van de wedstrijd bestond uit eenlingen die individueel hard moesten werken. Margot kon aansluiting vinden bij een andere dame en na de eerste ronde kon ze zich bij het groepje van Anouk voegen. Deze groep werd al snel zo groot dat er niet meer werd doorgefietst. Christina kwam dichter in beeld en het laatste keerpunt ook. Een perfect moment om een tactische zet te overwegen: Anouk heeft flink lopen afstoppen, zodat Margot met een paar andere dames door kon knallen naar Christina. Na het keerpunt wist Anouk samen met een concurrente het gat nog behoorlijk te dichten en waren er toch meer dan tien dames op achterstand gezet. Anne heeft tijdens het fietsen een groot aantal dames voorbij kunnen racen, om daarna het warme deels onverharde loopparcours op te knallen. Almere dames 3

Een ronde van ca. 2,5 km slingert door Duin, een in aanbouw recreatie-, woon-werkgebied. Normaal een gebied waar werkverkeer voornamelijk gebruik van maakt te zien aan de diepe sporen in het mulle zand. Door de groot en deels eenzame strijd op de fiets en de warmte miste Christina de power in de benen om het lopen van de groep, waarin zij en Margot wisselden bij te benen. Anne kon ook tijdens het lopen weer wat plekjes naar voren opschuiven, zodat we overall als vierde in het dag klassement eindigden. Daarmee zijn we in het overall klassement van de eerste plaats verstoten door Hellas Utrecht, nemen wij als Triteam Groningen 2 beslag op plaats twee en staat TV Arnhem op een derde plaats. De volgende 1eDivisiewedstrijd is op 27 juni 2015 in Oud Gastel waar de langste afstand van het circuit, de OD, op het programma staat.

Anouk Wennermars

Klik hier voor de uitslagen.