Mannen RunBikeRun

De heren van de runbikerun misten vorig jaar in hun debuutjaar maar net het podium in de eindklassering van de serie A, en dus is het doel voor dit jaar duidelijk: wél dat podium halen!

Ondanks het vertrek van een van onze grote kanonnen hebben we ook dit jaar weer een ijzersterke ploeg: mannen uit de eerste twee teams van de triathloncompetitie (Rutger Duursma, Bram Smit, Harm-Jan Stuut & Mathijs van Ark), aangevuld met een paar pure duathleten (Jesse Nijboer, Mathijs de Vroome & Maarten Oosterhuis). Daarnaast start ook Joost Somsen, die in de (triathlon)eredivisie voor Hof van Twente start, dit jaar in de Runbikerun-series voor Triteam Groningen; er mag immers in deze twee competities voor verschillende verenigingen uitkomen.
De kracht van het team komt vooral op de fiets tot uiting en dus zal er temidden van het loopgeweld van de andere teams zo nu en dan tactisch gekoerst moeten worden. Er zijn echter ook genoeg momenten waarop we gewoon het verstand op nul zullen moeten zetten en gewoon keihard moeten knallen – beide strategieën passen ons gelukkig prima! Hopelijk draaien we weer een mooi seizoen en zetten we Triteam Groningen ook in de duathlonwereld op de kaart!