Nederlands Kampioenschap OD Veenendaal

Afgelopen zaterdag konden de mannen en vrouwen van Triteam Groningen aan de bak voor de 4e wedstrijd in de Eredivisie Triathlon. Dit maal tijdens het Nederlands Kampioenschap op de Olympische afstand, tijdens de Twinfield Triathlon in Veenendaal.

In verband met blessures moesten de dames helaas met 3 starten, in plaats van de gebruikelijke 4 atleten. Martine Bruinsma, Esther de Vries en Sanne Tebbens-Buisman, die haar debuut maakte voor Triteam Groningen, kwamen in actie. En ze presteerden sterk, want met een 5e plaats in de daguitslag is de 5e plaats in het tussenklassement behouden gebleven. Martine Bruinsma wist door haar goede optreden de NK titel bij de neosenioren (U23) binnen te halen. Super!

De heren stonden wel met vier atleten aan de start: Henk-Jan Dolsma, Frank Aanstoot, Tim Stoffelsma en Edwin Wiersema, die ook zijn debuut voor Triteam Groningen maakte, stonden op het ponton. Na voor alle vier een goed zwemonderdeel, waarbij ieder in een goede fietsgroep terecht kwam, sloeg de pech bij Henk-Jan toe. Hij viel op volle snelheid in de tunnel en moest later om medische redenen de wedstrijd verlaten. De overige drie finishten naar behoren, wat uiteindelijk resulteerde in een 15e plek in de daguitslag en een 16e plek in de tussenstand. Het staat dicht op elkaar en met de teamrelay voor de boeg moet degradatie uit de eredivisie te ontlopen zijn.