Nieuw dit seizoen de Run Bike Run serie voor Triteam Groningen!

De eerste 2 wedstrijden van de Run Bike Run (RBR) zijn alweer geweest. Triteam Groningen is er dit jaar ook bij met een dames en heren team. Hieronder verslag van de eerste twee wedstrijden!

RBR HILVERSUM

19 maart was dan de dag waar door een deel van Triteam Groningen al maanden naar werd uitgekeken: de start van het Run Bike Run seizoen in Hilversum. Dit jaar was Hilversum ook gastheer voor de 1e wedstrijd van de RunBikeRun Series. Een goed deelnemersveld en spektakel vereist dus! Door de regen van de afgelopen nacht werd het wisselen wel iets lastiger gemaakt: de wisselzone bleek een modderpoel te zijn geworden… Voor de dames stond er zeker niet de minste opstelling aan de start: Fenna Heijnen, Franciska Schutter en Mirte Huisman mochten laten zien wat ze waard waren in dit nationale topveld. Ondanks dat het niveau ontzettend hoog lag wisten ze zich goed te handhaven. Franciska pakte Fenna terug op de fiets en wist eerste Groningse te worden: een mooie 12 plaats. Fenna pakte plek 14 daar niet ver achter. Voor Mirte was dit haar eerste kennismaking op het hoogste multisport niveau. Ze wist haar race erg sterk in te delen met een 36e plaats als resultaat. In totaal zijn de dames daarmee op plek 7 geëindigd. Dat biedt perspectief voor de komende wedstrijden!

Ook bij de mannen was er geen twijfel over het niveau van de series: zelfs Nederlands kampioen korte cross Nils Pennekamp stond aan de start. Voor Triteam Groningen kwamen Jesse Nijboer, Taco de Jong , Rutger Duursma en Thijs Wiggers uit. Na een harde strijd om de podiumplekken wist Thijs net 3e te finishen. Jesse deed nog maar zijn eerste echte Run Bike Run, maar wist zich gelijk te meten met de Nederlandse top met een sterke 14e plaats! Rutger zit nog in zijn opbouw naar het triathlonseizoen, maar met nu al een 22e plek laat hij zien dat we dit jaar veel mogen gaan verwachten. Taco completeerde het team met een keurige 44e plaats. Bij elkaar leverde dat een 3e plaats op in de dag uitslag, dus het eerste podium voor Triteam Groningen in 2017 is een feit!

RBR  in Geel

Nog voordat het triathlonseizoen nog maar begonnen is, was zaterdag 1 april alweer de 2e wedstrijd voor de RBR Series. De organisatie had met goed gevoel voor humor besloten dat deze wedstrijd in België plaats zou vinden, dus een mooie 3,5 uur rijden vanaf Groningen. Daar aangekomen bleek het niet eens om een 1 april grap te gaan. Deze keer was het format iets anders dan normaal: eerst 2,5 km lopen, dan 20km fietsen inclusief stayeren en afsluitend nog 5 km lopen. Voor de vrouwen stonden Fenna Heijnen, Franciska Schutter en Marieke van der Zee aan de start. De verwachting was dat de dames erg aan elkaar gewaagd waren en dat bleek ook tijdens de wedstrijd. Fenna kwam gelijk al in de 2e groep te zitten op de fiets en Marieke en Franciska wisten daar door goed teamwork bij aan te sluiten. Daarna tactisch gereden en gespaard voor de 2e run. Daar bleek Fenna nog goed genoeg voor een 9e plek, met Franciska en Marieke daar weer vlak achter (13e en 14e). Met het team betekende dit een 6e plaats in de daguitslag! Het podium komt langzaam al in zicht 🙂

De mannen die het mochten gaan doen in Geel waren Harm-Jan Stuut, Rutger Duursma, Bram Smit en Thijs Wiggers. Er werd vreselijk hard gelopen op het begin, maar alle mannen konden zich goed positioneren. Rutger en Thijs kwamen beide in de grote kopgroep te zitten van een man of 30, met Bram en Harm-Jan in de groep daar vlak achter. In de 2e run had vooral Thijs meer moeite om te volgen dan de 1e run, wat resulteerde in een 18e plaats. Rutger kon zijn tempo wel mooi houden en werd 22e. Bram en Stuut liepen een sterke 2e run en eindigden 30e en 32e. Dit alles resulteerde in een 6e plek voor de daguitslag. Misschien iets minder dan gehoopt, maar nog steeds een prima prestatie in dit nationale topveld!

6 mei is de volgende wedstrijd, in Hogerheide met de beruchte trap van het veldrijden. Alleen gaan wij er niet met de fiets overheen. De benenwagen is voldoende 🙂